1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

EMIS tele-škola

Obavještavaju se sve osnovne i srednje škole da je 'EMIS Development team' (implementator sustava EMIS) u završnoj fazi izgradnje novog pod-sustava EMIS tele-skola. U svezi s tim, dajemo sljedeću

O B A V I J E S T

U svjetlu novih saznanja o opasnosti širenja corona virusa (COVID-19) i sasvim moguće pandemije, 'EMIS development team' je odlučio kreirati novi pod-sustav koji omogućava izvođenje nastave kompletno on-line. Naime, u slučaju da se širenje virusa nastavi i prenese na BiH, moglo bi doći do preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i odluke obrazovnih vlasti da se izvođenje nastave do daljnjeg prekine. U tom slučaju bi moglo doći do ogromnih poremećaja u obrazovnom procesu te bi mogućnost izvođenja nastave on-line bio adekvatan, ali i poželjan odgovor na tu novu situaciju. Uzimajući u obzir da je većina nastavnog osoblja već upoznata i uključena u školski sustav EMIS, da već imaju registrirane profile i pristupne podatke i da su ovladali svim njegovim procedurama, taj novi sustav ne bi zahtijevao veliku pripremu za njegovo aktiviranje. S druge strane, veliki procent učenika koristi mobitele, ima kučna računala i pristup Internetu i to je činjenica koja daje realnost ovom novom projektu. Učenici i njihovi roditelji već imaju svoje profile u sustavu EMIS, a razrednici mogu kreirati nove za one koji to još nemaju.

 

EMIS tele-skola, kako smo nazvali novi sustav, omogućuje učiteljima, nastavnicima i profesorima kreiranje nastavnih lekcija sa tekstualnim i multimedijalnim sadržajima u skladu sa nastavnim planovima i programima i omogućuju ih na uvid i učenje odabranim odjelima, odnosno učenicima.

Svaka lekcija ima mogućnost postavljanja i domačih zadataka, kao i interaktivnih on-line kvizova sa pitanjima i sadržajem u skladu sa nastavnom jedinicom koja se obrađuje. Učenici pristupaju učenju prezentiranog nastavnog sadržaja i nakon njegovog usvajanja pokreću on-line kviz i odgovaraju na postavljena pitanja.

Svaki kreirani kviz se može i ocjenjivati, a rezultati koje su učenici ostvarili se automatski pohranjuju i arhiviraju.

Postojeći sustav EMIS e-Dnevnik, koji je naišao na veliku podršku i osnovnih i srednjih škola, se idealno uklapa u ovaj novi projekt jer omogućuje ocjenjivanje učenika iz novog sustava tele-skola, u potpunosti on-line. Time se kompletan nastavni proces zaokružuje, a da učenici nisu ni pristupili školskom objektu.

Više o ovom novom dodatku Integralnom obrazovnom sustavu EMIS u idućim danima.

EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB