(ocijenjeno sa 0 / 0 korisnika)

Nova Astra je HR auto 2016

Opel je pomeo konkurenciju: nova Astra je HR auto 2016. U konačnom poretku se istaknuo novi Opelov kompakt koji je osvojio 90 bodova i plaketu Zlatni volan. Drugo mjesto i Srebrni volan pripao je Škodi Superb

Opel Astra je u ponedjeljak proglašena automobilom godine prema izboru Zbora automobilskih novinara HND-a. HR auto je jedini izbor novinarskih stručnjaka u Hrvatskoj, a ove godine organiziran je 22. puta. Na široj je listi svoje mjesto našlo čak 38 automobila. Riječ je o novim modelima automobila koji su se na našem tržištu pojavili tijekom 2015, ili će se pojaviti u prvom kvartalu 2016. godine. 

Nakon što je 16. listopada proglašena šira lista kandidata ovogodišnjeg izbora, članovi Zbora automobilskih novinara HND, medu kojima je i novinar 24 sata,  odabrali su šest finalista Audi A4, Mazdu CX-3, Opel Astru, Renault Kadjar, Suzuki Vitaru i Škodu Superb. 

Posljednja provjera kandidata uslijedila je 1. prosinca kada je na poligonu Oryx centra za sigurnu vožnju pokraj Zagreba održan testni dan ovogodišnjeg izbora. 

Svaki član žirija rasporedio je po 30 bodova svojim favoritima, a u konačnom poretku se istaknuo novi Opelov kompakt koji je osvojio 90 bodova i plaketu Zlatni volan. Drugo mjesto i Srebrni volan pripao je Škodi Superb sa 64 boda, tijesno ispred Suzuki Vitare sa 61 bodom kojoj je pripao Brončani volan. 

Astra je tako već drugi Opelov model model u nizu koji je osvojio priznanje, a slična situacija je bila 2014. i 2013. kada je dvije godine za redom dominirao Peugeot s modelima 208 i 308. 

Nagradu predstavnicima Opela predao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 

U okviru ovogodišnjeg izbora dodijeljeno je i 15 posebnih priznanja u raznim kategorijama. Po dva su dobili Opel, Mazda i Volkswagen, a među dobitnicima su još i Toyota, Škoda, Audi, Mercedes, Suzuki, BMW, Hyundai i Renault. Posebno priznanje za promociju, nastup i odnose s javnošću i novinarima dobio je Dean Torti iz tvrtke Star Import, zastupnika Mercedesa i Smarta za Hrvatsku.  

Rezultati izbora za HR auto 2016. prema broju osvojenih bodova:

  1. Opel Astra (90) - Zlatni volan 
  2. Škoda Superb (64) - Srebrni volan 
  3. Suzuki Vitara (61) - Brončani volan
  4. Audi A4 (49) 
  5. Mazda CX-3 (34) 
  6. Renault Kadjar (32) 

ODJEL ZA AUTOŠKOLE I VOZAČKE ISPITE | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.3 / bs, zadnja izmjena 25.10.2017 | developed by © 2019 SB