3.313.253   |   2016./2017.

Odabrani jezik: bosanski

Nova funkcionalnost: geo-lokacije autoškola

Obavještavaju se svi korisnici Informacionog sistema 'EMIS autoškole i vozački ispiti' da je 14.04.2016. aktivirana nova funkcionalnost: geo-lokacije autoškola.

Geo-lokacije svih licenciranih autoškola sa područja Srednjobosanskog kantona se sastoje od podataka koje identificiraju njihov geografski položaj na mapi. Ti podaci se sastoje od parova globalnih parametara jedinstvenih za svaku tačku planete - tzv. longituda i latituda.

Nova funkcionalnost implementira geo-lokacije autoškola putem odgovarajuće interaktivne geo-mape, pri čemu se geografski položaji autoškola označavaju uočljivim oznakama.

Inicijalno geo-mapa prikazuje područje cijelog Kantona:


Za detaljniji uvid imamo na raspolaganju pomjeranje po prikazanom sadržaju, kao i zumiranje (+ -). Međutim, mnogo je bolje i jednostavnije odabrati odgovarajuće mjesto. Na raspolaganju na stoje sva mjesta Kantona (Travnik, Novi Travnik, Vitez,... Jajce), pri čemu je inicijalni izbor SBK (cijelo područje).

Prema tome, postupak je sljedeći:

  • prvo odabrati ovaj novi modul u gornjem glavnom izborniku (Auto-škole > Mapa autoškola (geo-loc)),
  • po prikazu mape Kantona, odabrati bilo koje mjesto (npr. Kreševo),
  • po prikazu mape pređemo mišem preko prikazane oznake i dobit ćemo dodatne informacije o datoj autoškoli.
  • klikom na prikazanu oznaku otvaramo web stranice date škole.

Implementacijom ove nove funkcionalnosti informacionog sistema / sustava 'EMIS autoškole i vozački ispiti' se potencijalni kandidati za osposobljavanje i polaganje vozačkih ispita u znatnoj mjeri bolje informiraju o svim raspoloživim autoškolama sa područja Kantona. Kontakt detalji, ali i lokacija svake licencirane autoškole je jasno prikazana na interaktivnoj mapi.

EMIS DEVELOPMENT TEAM


Komentari su zatvoreni

ODJEL ZA AUTOŠKOLE I VOZAČKE ISPITE | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.3 / bs, zadnja izmjena 25.10.2017 | developed by © 2020 SB