3.520.272   |   2016./2017.

Odabrani jezik: bosanski

EMIS Autoškole i vozački ispiti - novo izdanje 5.3.6

Obavještavaju se svi korisnici  Informacionog sistema 'EMIS autoškole i vozački ispiti' da je danas, 11.08.2017. aktivirana nova verzija sistema 5.3.6.

Nova verzija donosi:

  • revidiranu proceduru automatskog slanja e-mail i SMS poruka predsjednicima i članovima ispitnih komisija o utvrđenim rasporedima polaganja ispita.

OBRAZLOŽENJE:

Prethodna procedura zadužena za automatsko slanje e-mail i SMS poruka članovima ispitnih komisija je bila bazirana na generičkom tekstu poruke koja je sadržavala osnovne detalje o ispitnim terminima. To znači da su svi članovi komisije dobivali isti tekst, što je u potpunosti prihvatljivo u slučaju ispita iz upravljanja motornim vozilom. Međutim, u slučaju ispita iz poznavanja propisa i prve pomoći kada imamo u rasporedu dvije ili više ispitnih grupa, to rješenje ne zadovoljava jer imamo različite termine za različite grupe.

Postojeće rješenje koje je implementirano u ovoj verziji sistema razrješava taj problem. Od sada predsjednici i članovi ispitnih komisija dobivaju e-mail sa individualiziranim tekstom koji se sastoji od generičkog dijela teksta (koji je isti za sve članove) i od dijela teksta koji se odnosi samo za datog člana povjerenstva. U tom drugom dijelu se navodi termin polaganja ispita grupe u koju je dati član raspoređen.

Kao i ranije, generički dio teksta je po potrebi moguće mijenjati.

NAPOMENA:

Obzirom da se navedena unapređenja prvenstveno odnose na Ministarski sistem EMIS, okruženje i način rada ostalih korisnika ostaju nepromijenjeni.

EMIS DEVELOPMENT TEAM


Komentari su zatvoreni

ODJEL ZA AUTOŠKOLE I VOZAČKE ISPITE | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.3 / bs, zadnja izmjena 25.10.2017 | developed by © 2020 SB